Monday, August 22, 2016

Lunch Box

My simple yet yummylicious lunch box for today :-)
 
Omelette for breakfast
Pan Grilled Salmon & Rocket Salad with Sesame Roastered Dressing
Green Apple & Kiwi for anytimes :-)
 

Sunday, August 21, 2016

Nor Adreena Sofea Mohd Azmie

Hari ni babah Nana @ Rara jemput kami adik beradim datang umah dia dan minta Atok Salleh (my abah) baca doa selamat sikit. Nana @ Rara  dah selamat lahir ke dunia pada 11 Ogos 2016. Syukur sangat sbb Nana @ Rara dan ibunya selamat walaupun Nana terpaksa dilahirkan melalui pembedahan. Baca doa anak beranak jer.
Kita layan gambar Ayang dengan Nana @ Rara ya :-)
Nana @ Rara dengan Abang sepupu, Jijie & Ayoi
Ayang & Ateh
Abg Adam kena prank. Dia memang tak nak tengok Nana @ Rara ni. Jelous. Sampai sanggup tido dalam kereta masa on the way ke rumah baby. So kita prank sikit. Heheheheh...

Thursday, August 18, 2016

Western Southern Open 2016/ Cincinnati Masters 2016 R1

Rafa defeats Pablo Cuevas 6/1, 7/6(4) in R1 today. Alhamdulillah. Rafa will play Nick Kyrgious or Borna Coric in next round.
 
VAMOS RAFA!!!
 

Perak untuk Malaysia @ Olympics Rio 2016

Walaupun gagal meraih pingat emas yang diharapkan oleh semua rakyat Malaysia apabila tewas di pusingan akhir ditangan pemain Indonesia, 14/21, 13/21, namun bagi Aida pasangan bergu campuran Malaysia, Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying tetap menang di hati rakyat Malaysia.
 
Tiada sangka menduga mereka akan berjaya membawa balik pingat untuk Negara. Tiada siapa sangka. Jadi kejayaan mereka mara ke pusingan akhir ini adalah satu pencapaian yang luar biasa dan sangat membanggakan.
 
Sejarah tetap tercipta. Malaysia memenangi pingat Perak di Olympics Rio 2016.
 
Tahniah buat pasangan beregu Negara. Anda adalah wira.
 

Wednesday, August 17, 2016

Baby Tukar Nama Lah :-)

Macam kes Aiman dulu jugak ni.
 
Baby Rara dah tak boleh panggil Rara dah sebab Babah dengan Ibu dia dah tukar nama Rara daripada Nor Aysara Sofea kepada Nor Adreena Sofea. So kena panggil Nana lah lepas ni. :-)
 
Nana Bam Bam - 1 Minggu

Lunch Box

It's been a long time since my lunch box last update. It's not because I'm too lazy to update, but it's because I'm to lazy to prepare my lunch box. :-)

Alhamdulillah today I'm not that lazy anymore. So here it is. My lunch box is back. :-) 
I made Tuna Rolled for breakfast and Pan Grilled Salmon with Zucchini for lunch. 

If you don't think it's tempting enough for you, it's fine.
Because it's tempting enough for me. :-)

Enjoyyy!!!
 

Western Southern Open 2016/ Cincinnati Masters 2016

Wish you all the best of luck my champion, Rafael Nadal!
 

Sunday, August 14, 2016

Belasungkawa


MOHINDRA MOHAMAD
31 Mei 1976 - 14 Ogos 2016
 
Selamat jalan ke alam abadi sahabatku.
Semoga ko tenang di sana.
Kami pasti akan merinduimu.
 
 

Pergi Tak Kembali

Pagi tadi seawal jam 8 pagi Aida menerima panggilan telefon daripada nombor yang tak diketahui. Kalau kebiasaannya memang panggilan daripada nombor begitu jarang sekali Aida angkat. lebih-lebih lagi di hari cuti macam ni. Tapi pagi tadi Allah gerakkan hati untuk angkat.
 
Sebaik sahaja mengangkat panggilan tersebut, dihujung talian Aida dengar suara yang dikenali. "Aida, Mama ni". Mama Zahid rupanya. Terus macam-macam muncul dalam kepada. Kenapa Mama call pagi-pagi ni?
 
"Mama sambung lagi, ada berita sedihlah Da." Kerisauan Aida terus bertambah. Dengan suara yang agak sendu Mama sambung lagi "Indra dah takde Da". Berderai terus air mata ini.
 
Setelah seminggu berjuang melawan kesakitan, 'severe dengue'  sahabatku Mohindra Mohamad atau lebih mesra dengan panggilan Indra @ In, telah pergi menyahut panggilan ilahi pada pukul 7 pagi tadi di Hospital Selayang.  
 
Ya Allah, cepat betul segalanya berlaku. Sukar untuk mempercayainya. Baru dua minggu lepas kami berjumpa. Bergurau senda bergelak ketawa dan bergaduh seperti biasa. Tiada apa yang berbeza. Tiada sebarang tanda yang dia akan pergi.
 
Cuma yang Aida pasti tak boleh lupa, bila dia sibuk nak ambil gambar bersama. Berdua dengan dia. Tak sangka rupanya dia nak tinggalkan kenangan untuk Aida. (Tapi gambar tersebut diambil menggunakan hp Nor, isteri Indra. Dan gambar tersebut tidak Aida minta dari awal. Jadi sekarang memang tak sampai hati untuk minta gambar tersebut dari Nor).
 
Selepas menerima berita Aida terus menghubungi rakan-rakan yang mengenali untuk memberitahu berita sedih tersebut dan terus bersiap untuk menziarah dan memberi penghormatan terakhir kepada seorang sahabat yang baik yang sangat disayangi. Mengikut Mama, urusan mandi dan kapan akan dilakukan di hospital dan selepas itu dibawa balik ke rumah keluarga Indra di Sg. Tua, Batu Caves untuk disembahyangkan dan dikebumikan.
 
Aida terus ke rumah keluarga Indra di Sg Tua, Batu Caves bersama-sama dengan Adik (Azree) yang juga mengenali Indra kerana sering berurusan tentang hal printing, dan juga Yanz, sahabat Za8FC. Semasa kami sampai jenazah baru nak bergerak dari hospital.  
 
Setelah lebih kurang setangah jam menunggu, kami lihat van jenazah memasuki rumah. Hati terus dirundung hiba. Ini bukan mimpi rupanya tetapi kenyataan yang sangat pahit untuk diterima.
 
Entah berapa kali Aida terpaksa menyapu airmata kerana gagal membendung perasaan hiba. Memandang anaknya, Amanda, isterinya Nor Hazleen dan sikecil Areq memang menambah pilu di hari. Ya Allah. Ampunkan hambamu ini yang imannya senipis kulit bawang, Bukan Aku tidak redha tetapi perasaan hiba dan sayu in memang tak dapat nak dibendung. Aku terlalu sedih Ya Allah. Ampunkan aku.
 
 
Jenazah Indra selamat dikebumikan sleepas solat Zohor. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Semoga Allah mengampunkan segala dosanya dan memcucuri rahmat ke atas rohnya. Dan untuk Nor, semoga kau terus kuat dan tabah sahabatku.  
 

Indra paling kiri. Gambar terakhir yang dirakam di rumah Aida semasa Open House tempohari.

Indra Sahabatku,
 
31 Julai 2016 - Ko dating rumah aku. Aku tak dapat laying sangat sebab ramai sangat kawan aku masa tu. Ko kata takpe. Biasalah tu.
 
14 Ogos 2016 - Aku datang rumah ko. Ko pulak tak layan aku Tapi ko lagi teruk sebab ko tak layan semua orang. Aku sedih. Orang lain pun sedih.
 
Indra,
Aku tak sangka itu kali terakhir kita bertemu, bersembang, bergurau dan bergaduh seperti biasa. Kalau aku tau itu yang terakhir, pasti aku takkan biarkan ko dan keluarga makan tanpa layanan terbaik daripada aku. Aku rasa ralat sangat. Maafkan aku In. Bukan korang tak penting tapi aku cuba berlaku adil dengan semua kawan-kawan yang dating rumah aku masa tu.
 
In,
Cepatnya ko tinggalkan kami. Aku tak sangka kita akan berkawan sehingga ke akhir hayat. Aku tak sangka ko pergi secepat ini. Dulu ko kata akalau aku kawin ko nak buatkan kad untuk aku free. Sebab dah lama sangat tunggu aku kawin tapi tak kawin-kawin kan? Tapi ko tipu. Ko dah pergi dulu sebelum buat kad aku. Ko tipu tau.
 
Indra sahabatku yang baik,
Aku doakan Allah mengampunkan segala doasa ko dan menempatkan ko dalam kalangan orang beriman. Tenanglah ko di sana In. Terima kasih kerana menjadi sahabat yang baik untuk aku selama ni. Ampunkan segala salah silap aku ya.
 

Saturday, August 13, 2016

Rafael Nadal @ Olympics Rio 2016

They did it. Rafael Nadal and Marc Lopez win Gold. I'm so proud of you Rafa. Wish you all the best for the SM's single tomorrow.

The Arrival of Nor Aysara Sofea

Alhamdulillah adik ipar Aida, Shara (isteri Achik Amie) dah selamat melahirkan anak pertamanya di HKL awal pagi (sekitar 1 pagi) pada  11 Ogos 2016 yang lalu.
Walaupun kelahiran secara pembedahan tetapi kami bersyukur kerana ibu dan baby selamat kedua-duanya. Syukur kehadrat Allah.
Selain drpd Amie dan Shara, orang yang paling bahagia pastinya abah kerana menerima cucu perempuan pertamanya. Lengkaplah sudah hidup seorang datuk nampaknya.
Baby diberi nama Nor Aysara Sofea Mohd Azmie atau panggilan manjanya Rara. Nama hampir sama dgn nama yang Ayang bagi, Nur Eryna Sofea. Sukati jer ayang nak bg nama anak orang kan? Hihihiii...
Selamat lahir kedunia Nor Aysara Sofea! Semoga membesar sebagai anak yang taat kepada Allah, orang tua dan berjaya dunia dan akhirat.

3 generasi - Atok, Anak dan Cucu
Ayang with baby Rara
Baby Rara
Ayang senyum je tengok Baby Rara nangis. hehehehehe...
Nor Aysara Sofea @ Rara

Friday, August 12, 2016

Rafael Nadal @ Olympics Rio 2016

Single
Rafa beats Gilles Simon 7/6(5), 6/3 in two hours and two minutes in 3rd Round. Rafa will play QFs. Rafa will play Thomaz Belucci in QFs. 
 
Double
Rafa and Marc Lopez will play for GOLD. Alhamdulillah
They will play Florin Mergea/Horia Tecau in Final.
 
Mixed Double
Rafa/Garbine Muguruza have withdrawn from the mixed doubles. :-)
 
 
 VAMOS RAFA!
 

Wednesday, August 10, 2016

Lunch Date with BFF

 Venue:
Coffee Mania
  
 
 
 

Dugaanmu - Indra

Kelmarin Aida terima berita yang mengejutkan tentang seorang sahabat. Berita tersebut disampaikan sendiri oleh ibu mertua sahabat Aida yang Aida panggil Mama. Mama kata sahabat Aida sekarang berada di ICU. Dah beberapa hari dia ditidurkan oleh doktor untuk tujuan rawatan. Mama minta Aida doakan. Berderai airmata selepas mendengar perkhabaran tersebut. Baru beberapa hari lepas bertemu dengan dia. Dia kelihatan seperti biasa sahaja. perkhabaran duka ini memang sangat meruntun jiwa.  
 
Semalam memang Aida berhasrat untuk menziarah sahabat tersebut. Tetapi disebabkan ada kekangan kerja yang mendesak, maka hasrat tersebut terpaksan dibatalkan. Tetapi dalm hati memang gundah gulana.
 

Hari ini rasa sangat bersyukur kerana berkesempatan untuk menziarahi dia. Gugur airmata melihat keadaan dia yang terbaring kaku. Doktor terpaksa membuat dialysis dan dia masih menggunakan alat bantuan pernafasan. Bercakap dengan isterinya Hazleen @ Nor lagi buat hati ini sedih dan sayu. Berat betul dugaan yang terpaksa ditempuh.  


Bersama Indra dan Isterinya Nor @ Lynn
 
Sahabatku Indra (Mohindra Muhammad),
 
Teruskan berjuang untuk sembuh sahabat kerana kamu tidak sendiri. Ada kami di sini yang akan selalu memberikan sokongan padamu. Bangunlah sahabatku. Buka matamu segera. Kami tak daya melihatmu begini lagi. Semoga Allah memberi kesembuhan segera kepadamu sahabatku.
 
 

Rafael Nadal @ Olympics Rio 2016

Single
Rafa defeat A.Seppi 6/3, 6/3 and advance  to the 3rd Round.
 
Double
Rafa/Lopez defeat Juan Martin Del Potro/Maximo Gonzales and made it to the QFs
 
VAMOS RAFA!
 

Malaysia 1st. Medal in Olympic Rio 2016

Congratulation Pandalela Rinong dan Cheong Jun Hoong for the 1st  Silver Medal in Olympic Rio 2016.
 
We are so proud of you.