Saturday, May 28, 2016

Gals Outing

Venue:
Nandos AEON AU2


Yummy.
We love the peri chicken and the sauce.
Caesar Salad 
Too creamy. Not to our liking

Roland Garros 2016

Heartbreaking news
 

Friday, May 27, 2016

A Lovely Catch-Up Session

Catching up session with my 2 crazy buddies, Kak Rozie & Jaja.
We eat, we talk, we laugh....
Go back to office and continue gossiping via whatsapp....
hahahaaaa... 


 
Mocha Frape - A sinful pleasure...hahahaha


I love this to the max

 
Yummylicious

Happy tummy :-)

Thursday, May 26, 2016

Roland Garros 2016 - R2

With a 6-3, 6-0, 6-3 2 win over Facundo Bagnis in Paris, Rafa Nadal clinches the 200th Grand Slam match win of his amazing career. Congrats Rafa!

Wednesday, May 25, 2016

Roland Garros 2016 - R1

Rafael Nadal begins his bid for a tenth ROLAND-GARROS title with a 6-1, 6-1, 6-1 win over Sam Groth. Congratulation Rafa.

Monday, May 23, 2016

Perth....Mu Tunggu Aku Datang

Horrayyyyy....Dah dapat kelulusan nak balik kampung. Dah boleh kemas beg...hahahahaaa.
 
Balik kampong tu kawan-kawan Aida yang cakap. Kalau dah tetiap tahun pergi macam orang balik raya mau tak dikatanya kampong kan? Hehehehe...Aida ok jer. Sukati korang lah kan.
 
Jangan ada yang ingat nak berlagak pulak ya. Aida memang suka jalan-jalan ni. Australia tu besar. pergi tetiap tahun pun bukan tempat yang sama. Cuma yang ni je repeat tempat sama sebab adik Aida tak pernah sampai. jadi dia teringin nak pergi. Aida ikut jer. Lagipun memang suka Perth ni. Nyaman oooo tempat dia.
 
Kali ni memang nak buat travelog elok2. Tungguuuuu.... :-) 

 
 
 
Perth 2010 with my Sista
 

Kimchi

 

Murah rezeki hari ni.Pagi tadi sampai office tgk atas meja ada sebekas Kimchi. Tak lain tak bukan mesti kakak ku yang sorang tu. Terima kasih Kak Wann. Kimchi Kak Wanna mmg sedapppp...i like it so much.
 
Jadi tgh hari ni lunch kimchi jer. Style kan? Hihihihi...sekarang ni tgh tak boleh bawak my own lunch pack. Dah sebulan dapur tak berasap. Berhabuk byk lah. Huhuhuu..inilah akibat renovation dapur. Harap2 sempat siap sebelum puasa. Tak larat dah nak makan kedai. Huhuhu...Lagilah kalau puasa. Simple macam mana pun nak jugak masak sendiri.
 
 
 
 

Sunday, May 22, 2016

Gals Day Out

Date:
22 May 2016
 
Time:
5.00 pm
 
Venue:
Sushi King,
AEON AU2
 
Thank you Anyah for the treat.
 
 
Tempura
Tuna Sushi
Baby Octopus
Jellyfish
My Fav Salmon Skin
Egg

Roland Garros 2016

French Open @ Roland Garros merupakan kejohanan Grand Slam paling bermakna buat Rafael Nadal dan semua penyokongnya. Ini adalah kerana Rafa mencatat sejarah yang paling bermakna di Rolland Garros. Rafa telah memegang gelaran juara sebanyak 9 kali sejak tahun 2005.
 
2005
Rafa (ESP)  df   Mariano Puerta (Argentina) 6–7(6–8), 6–3, 6–1, 7–5
2006
Rafa (ESP)  df   Roger Federer (SUI) 1–6, 6–1, 6–4, 7–6(7–4)
2007
Rafa (ESP)  df   Roger Federer (SUI) 6–3, 4–6, 6–3, 6–4
2008
Rafa (ESP)  df   Roger Federer (SUI) 6–1, 6–3, 6–0
2010
Rafa (ESP)  df   Robin Soderling (SWE) 6–4, 6–2, 6–4
2011
Rafa (ESP)  df   Roger Federer (SUI) 7–5, 7–6(7–3), 5–7, 6–1
2012
Rafa (ESP)  df   Novak Djokovic (SRB) 6–4, 6–3, 2–6, 7–5
2013
 Rafa (ESP)  df   David Ferrer (ESP) 6–3, 6–2, 6–3
2014
Rafa (ESP)  df   Novak Djokovic (SRB) 3–6, 7–5, 6–2, 6–4
 
 
 
Sejak tahun 2005, Rafa hanya gagal ke Final pada tahun 2009 apabila tewas di tangan Roger Federer di Separuh Akhir dan  pada tahun 2015 apabila tewas di tangan Novak Djokovic di pusingan Separuh Akhir juga. Juara pada tahun berkenaan adalah:
 
2009  
Roger (SUI) vs Robin Soderling (SWE) 6–1, 7–6(7–1), 6–4
2015  
Stan Wawrinka (SUI) vs Novak Djokovic (SRB) 4–6, 6–4, 6–3, 6–4
 
Pada tahun ini, Rafa akan meneruskan perjuangan untuk merebut gelaran juara untuk kali ke-10. Ini merupakan kali kedua Rafa bertarung untuk merebut gelaran juara buat kali ke-10 di Roland Garros.
 
Sebagai penyokong kuat pemain Sepanyol ini, Aida sangat berharap perjalanan Rafa menuju ke FInal dipermudahkan Allah dan Rafa seterusnya akan menang dengan bergaya untuk merebut gelaran juara buat kali ke-10. Insyaallah.
 
VAMOS RAFA
 
 
 
 

Friday, May 20, 2016

Malam Wartawan Malaysia 2016

Malam ni Aida berpeluang untuk ke Majlis Malam Wartawan Malaysia 2016 yang diadakan di Hotel Majectic, Kuala Lumpur.
 
Majlis istimewa untuk para wartawan Malaysia. Ehhh jangan salah faham. Aida bukan wartawan. Aida hadir bagi mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh salah seorang wakil DBP untuk ke majlis tersebut. Pada mulanya memang berat hati nak pergi. Tapi bila dipujuk oleh teman-teman di Corp. Comm maka tertewas juga akhirnya.
 
Pada pandangan peribadi Aida majlis ni memang sangat bermakna kepada para wartawan kerana pada malam ini para wartawan diberi penganugerahan atas hasil kerja mereka. Wartawan DBP telah beberapa kali memenangi anugerah sempena malam Wartawan Malaysia ini. Tapi tahun ni tiada rezeki nampaknya.
 
Majlis ini memang grand juga. Tapi yang menyedihkan, sikap tetamu yang hadir di majlis ini. Tetamu meninggal majlis sebelum selesai acara pengaugerahan. Penyampaian anugerah utama dibuat dalam keadaan dewan telah pun semakin susut dengan tetamu. Amat menyedihkan. Mungkin pada tahun akan dating penganjur boleh memikirkan cara untuk mengelak daripada perkara seperti ini berulang kembali.






 
 


Crush


No matter who you are or where you're from, at one point in time, you’ve had a crush on someone. The way those emotions creep up and grab a hold of you without any heads up is almost unfair.
And, even worse, fighting them is nearly impossible. The arrows of cupid and love's biological warfare are not forces with which to be reckoned.
When those emotions hit, the only option is to let them run their courses and pray to Aphrodite that your admirer reciprocates your feelings.
Lucky for us, the love bug has symptoms. There are patterns we develop when we think of someone romantically — five of them, to be exact:
 

You Get Jealous

When you find yourself feeling entitled to someone's time, to knowing whom he or she is spending time with and whom he or she is allowed to like, you just may be smitten — especially when this person isn’t your significant other.
Becoming angry with the people you consider friends, coworkers or neighbors about things they aren’t obligated to give is one of the earliest and clearest signs that you see them as more than friends.
It's not their fault, but, quite honestly, it isn’t yours either. Blame it on love's toxic fumes and go with it.

You Get Eager

Another sign that you may have a crush on someone is reflected in how you wait for his or her text messages. If it was just anyone, you wouldn’t care how fast he or she responded, or even if he or she responded at all.
But, when it's a crush, you'll not only have an urgency to chat, but you'll also find yourself being almost obsessive while you wait.
When you find yourself pacing the floor and pulling your hair because you're waiting for a response to a text message you sent 60 seconds ago, you just may like this person as more than a friend.
The hardest part of having a crush on someone is accepting the very scary reality that you may feel something for someone who may not have felt it back.
Before you realize it, you're stuck in the midst of a battle between your head and your heart, both fighting to get the other on the same page.
And, that battle is often shown when we’re in the middle of texting whomever the crush may be.

You Overthink

The moment you start to second-guess your every move around someone is the moment that cupid may have paid you a visit.
Like all signs that point to having a crush, overthinking what should be normal interactions with someone is something that you won't consciously find yourself doing.
Overthinking how we are around someone often starts in our closets. When you find yourself spending a significant amount of time getting ready to see someone, it usually means that you care more than you think you do.
Girls and guys care about their appearances and make sure that they look their best for people they like.
The same goes for sending text messages; when you are mulling over a text message, writing, deleting and then writing it over again, chances are, you may be feeling something for someone in particular.

You Want Their Attention

We often develop feelings for the individuals with whom we spend most of our time.
That natural chemistry you develop spending day in and day out with someone goes a long way and creates a level of comfort with which you don't want to find yourself without.
It's a sure sign that you have a crush on someone when you find yourself longing for this attention and feeling differently without it, especially when it’s someone with whom you're not in a relationship.
When you find yourself wanting to go to the movies, work out, start new reads and get coffee with someone, it means you enjoy and want his or her attention. It also usually means you have a crush on him or her as well.

You Tell Your Best Friend About Them

The biggest indicator that you may have a crush on someone is the frequency of how much you mention the person to your best friend. We tell our best friends everything.
They know our deepest, darkest secrets and they’ve been there for our ups and downs, which is why they probably know we like our crush before we do.
Our best friends most likely have brought up our crushes to make fun of and tease us about them far before we are able to connect the dots ourselves.
Best friends can pick up on irregular behaviors before we can, and though we may not want to believe them, they could call out whom we will fall for.
So, next time our friends tell us who we like, though they may be partially joking, we better take heed.
When it comes to issues concerning the heart, it's easy to act and make emotional decisions.
Things like getting irrationally jealous, demanding attention and overthinking things like getting dressed and sending text messages could all drive someone mad. But, it doesn't mean we're crazy; it just means that we're crazy about someone.
 
Am I crushing hard on him?
 

Thursday, May 19, 2016

Happy Birthday My Dear Friend

My Dear Friend,
 
Happy 43rd. birthday to a person who is smart, intelligent, funny, kind, friendly, humble, loving and motivating.
 
I wish your birthday is filled with sunshine of joys, rainbow of smiles and rainfalls of laughter. I also pray that for every extra candle on your cake, you receive an extra reason to smile. Happy birthday my dear friend.
 
On your special day I just wanted you to know that you are always remembered by me in a very special way. You are always in my prayers. May Allah bless you always my dear.
 

Sunday, May 15, 2016

Birthday Gift

Kalau ada yang rajin follow blog Aida ni, antara birthday wishlist Aida tahun ni aalah nak jam GPS. Ada beberapa model yang jadi pilihan Aida. Walau pun tau harganya agak mahal untuk orang tolong belikan tapi terus je lah berimpian dan berangan-angan. Tak salah kan? Bukan kena bayar pun angan-angan tu. Hihihihi..
 
Bila dah habis angan-angan baru sedar yang angan-angan tu memang tinggal angan-angan. Heheheee....
 
Jadi Aida ambil keputusan untuk membeli sendiri dan menghadiahkan kepada diri sendiri. Hadiah hari jadi untuk diri sendiri lah ni. Maka gigihlah Aida mintak tolong Acu Ayee (adik) untuk tolong carikkan kat mana ada jual jam ni. Dia pun gigihlah bertanya pakcik google. jawapannya ada kedai di Sunway Pyramid yang menjual peralatan suka termasukkan segala macam jam macam ni. Marathon Shop nama kedai tu,
 
Masa sampai kedai tu tadi macam kecewa je tadi sebab tengok dari luar tak Nampak macam ada. jadi kami pun tanyalah. Budak tu jawab ada. Rupanya dia hanya display beberapa model....itupun replika je. Jam betul bila kita mintak baru dia gi ambik.
 
Hajat hati nak cari Garmin Fenix 3 tapi rupanya Garmin Fenix 3 HR yang baru dah keluar. jadi apa lagi. Kita pun sambarlah yang baru ni. Memang pejam mata je masa bayar tu.  Yang penting hajat dihati tercapai, :-) Lain kali Aida share tentang kelebihan Garmin Fenix3 HR ni ya.
 
.
 
 

Saturday, May 14, 2016

Italian Open 2016 - QFs

Unfortunately Rafa Nadal  lost to Novak Djokovic 5/7 6/7 .
Rafa's performance speaks volumes & am very optimistic for Roland Garros.
 
 

Friday, May 13, 2016

Italian Open 2016 - R3

Rafael Nadal def. Nick Kirgios  6/7(3) 6/2 6/4 in 3rd round today. Rafa will play Novak Djokovic in SFs.

Vamos Rafa!

Thursday, May 12, 2016

Italian Open 2016 - R2

Rafael Nadal beats Philipp Kohlschreiber 6-3, 6-3 and will play Nick Kyrgios in Italian Open third round.
 
VAMOS RAFA!
 

Tuesday, May 10, 2016

Adam dan Kek

Hari ini Aida ambil cuti sehari atas alas an nak berehat selepas 11 hari bekerja tanpa cuti Sabtu dan Ahad kerana Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur. Plan asalnya nak pergi tengok movie dengan pergi gym sorang-soranglah. Tapi bila nak keluar rumah si kecik Adam tak bagi keluar rumah pulak. AYang tak boleh keluar. Nak keluar kena bawak dia. Nak gi gym macam mana kalau bawak dia kan?
 
Tapi sebab nak kena gi bayar membership fee kat Fitness First tu, Aida keluar jugaklah. Gi gym tapi untuk buat payment je bukan untuk workout. Ralat jugak kan. Tapi nak buat cam mana. Lepas gi gym tu Tanya dia Adam nak makan tak? Mula-mula dia jawab tak nak. Dia nak bateri jer. Tapi lepas Tanya dua tiga kali dia kata "Adam nak makan kek".
 
Kat Avenue K tu takde kek sedap. Jadi jalanlah dari Avenue K gi KLCC. Jalan dengan dukung budak kecik yang dah 3 tahun tu. Adam ni malas jalan. Nak berdukung je keje dia. Layankanlah. Tapi boleh tahan lenguh jugaklah tangan. dengan nak menapak dari Avenue K ke KLCC tu.
 
Sampai Avenue K terus gi Chillis, nak bagi dia Molten Chocolate Cake, Ayang boleh lah makan Salad yang melambak tapi sedap tu. Tapi dia tak nak masuk pulak. Dia sibuk nak beli bateri tak nak makan. Puas pujuk cakap makan dulu lepas baru beli bateri. Tak mau jugak.
 
Jadi Aida pun bawaklah turun gi 7elevan. Beli bateri lepas Tanya dia nak kek tak. Dia kata nak. Depan 7E tu ada Secret Recipe. So teruslah masuk Secret Recipe. Adam ni suka colour pink. Bila Tanya dia nak kek apa terus dia tunjuk Red Velvet sebab Red Velvet kan merah, dekat-dekat dengan pink. Heheheee....Terus lah ambik. 
 
Layankan dia makan kek dengan minum Chocolate Blended lepas tu terus balik. Habislah cuti dengan layan Adam jer. Heheheheee...